Lieve Weymeis' officiële webstek

Mijn loopbaan als burgerlijk ingenieur startte in wetenschappelijk onderzoek. Ik leidde verschillende onderzoeksprogramma’s over instabiliteit van schaalconstructies, op basis van modelonderzoek in diverse materialen. Dat resulteerde in verscheidene internationale publicaties en presentaties in Europese landen. Later werd ik docent in een hogeschool, opleidingen Bouw en Vastgoed. Gedurende een tiental jaar was ik tevens verantwoordelijke, opleidingshoofd. In die functie was ik in de gelegenheid om innovatieve pedagogische technieken bij het team te introduceren. Dit leverde een speciale vermelding ‘rolmodel voor Vlaanderen’, door de verificatiecommissie op.

Als professioneel klassieke fluitiste stond ik op de scène als solist, maar vooral in diverse kamermuziekensembles. We legden ons vooral toe op de uitvoering van recentere composities, van impressionisme tot avant-garde en etnische muziek (tango). Mijn liefde voor muziek mocht ik ook naar kinderen en volwassenen overbrengen in het deeltijds kunstonderwijs.

Een andere passie is reizen, ontmoetingen met mensen en andere culturen. Het was zo verrijkend om vele landen te bezoeken in Europa, Azië, Zuid-Amerika en vooral Afrika, het continent waar mijn overleden partner werd geboren.  Indien je veel tijd hebt, laat me dan vertellen over het Tibetaans Boeddhisme, de orale ‘literatuur’ van de Dogons (Mali) of de schrijftaal van de Targuia (vrouwelijke Touareg)….Of bewonder mijn collectie van etnische fluiten, en de eraan verbonden verhalen.